COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U sportskoj hali „Partizan“ danas počela masovna vakcinacija stanovništva sa teritorije grada Leskovca

U Zavod za javno zdravlje Leskovac je stiglo 2469 doza kineske vakcine i od danas je mogu primiti svi građani koji su se prijavili za nju. Pored prijavljenih i ostali zainteresovani građani se mogu javiti u halu „Partizan“ kako bi se vakcinisali.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je danas sa svojim saradnicima obišao punkt u hali „Partizan“ i razgovarao sa građanima koji čekaju da prime vakcinu i zaposlenima koji sprovode imunizaciju. Prilikom obilaska primetio je pojedine nedostatke koji otežavaju da proces imunizacije teče brže a koji se tiču računarske opreme za izdavanje potvrda o vakcinaciji. U saradnji sa nadležnima u Domu zdravlja pristupilo se rešavanju ovog problema i već danas će punkt biti u potpunosti opremljen neophodnom računarskom opremom. Gradonačelnik se izvinio svim građanima zbog nedostataka i zahvalio na velikom interesovanju koje su pokazali za vakcinaciju protiv korona virusa.

Podsetimo. Prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca sportska hala „Partizan“ u ulici Pana Đukića pored OŠ „Svetozar Marković“ je određena za centralni punkt za vakcinaciju stanovnika Leskovca i okoline. Hala „Parizan“ je u potpunosti prilagođena postupku vakcinacije, medicinske ekipe na čelu sa lekarom prvo obavljaju pregled zainteresovanih i nakon toga se obavlja vakcinacija. Na ulazu i izlazu iz hale su postavljene i rampe za osobe sa invaliditetom. Pored centralnog grad Leskovac je organizovao rad još pet punktova za vakcinaciju u Domu zdravlja, u Grdelici, Vučju, Brestovcu i Manojlovcu u objektima Doma zdravlja kako bi ljudima bili bliži i dostupniji.

Danas do 14:30 časova u hali „Partizan“ su se vakcinisale 252 osobe.

Grad Leskovac