Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

U susret Vaskrsu u školi Radovan Kovačević Maksim

Povodom predstojećeg praznika Vaskrsa u OŠ ,,Radovan Kovačević-Maksim” u Lebanu održane su brojne aktivnosti: priredba, vaskršnja igra „Skriveno jaje“, likovne radionice za decu…

Priredba „U susret Vaskrsu“ održana je u četvrtak, 29. marta 2018.godine, u holu škole. Priredba je bila namenjena učenicima i roditeljima, a organizovali su je učenici od petog do osmog razreda sa svojom veroučiteljicom Aleksandrom Blagojević. Nakon održane priredbe, veroučiteljica je sa učenicima osmog razreda u dvorištu škole skrivala uskršnja jaja, koja su učenici prvog razreda pokušavala da pronađu.

    

 

Likovne radionice za učenike i roditelje održane su u petak, 31. marta 2018. godine. Učenici od prvog do četvrtog razreda su sa svojim učiteljima poželeli roditeljima dobrodošlicu, čime su označili početak zajedničkih aktivnosti. Učenici od petog do osmog razreda su sa nastavnicom likovne kulture oslikavali uskršnja jaja različitim likovnim tehnikama.

 

 

Vredne ruke roditelja i dece napravile su veliki broj vaskršnjih simbola koji su izloženi u holu škole. Roditelji su bili oduševljeni ovakvom idejom i trudili su se da njihovi radovi budu što kreativniji i maštovitiji. Koristeći različite materijale i na različite načine, izrađivali su korpe od papira, podmetače za jaja, dekorativne zeke…

 

 

Zajedničko druženje je proteklo u lepom raspoloženju i prijatnoj atmosferi. Roditelji i deca bili su presrećni što su zajedno učestvovali u radu, jer je Vaskrs i poznat kao veliki porodični praznik, a škola se potrudila da svi budemo jedna velika porodica u kojoj se neguju sve moralne vrednosti.

Želimo svima da predstojeće praznične dane provedu srećno sa svojim porodicama i prijateljima u miru i blagostanju slaveći život, poručuju iz Osnovne škole Radovan Kovačević Maksim.