Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U toku je rekonstrukcija puta od Leskovca prema Vlasotincu, pola posla završeno a radilo se i u vanrednom stanju

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas radove na putu od Leskovca prema Vlasotincu. Više od polovine radova je završeno a rekonstrukcija se radi u dužini od 6,5 kilometara. Javno preduzeće „Putevi Srbije“ za ovu rekonstrukciju izdvojilo je 283,3 miliona dinara a grad Leskovac finansira rekonstrukciju vodovodne mreže u iznosu od 14,2 miliona dinara. Polovina radova na vodovodnoj mreži, u dužini od 1,5 kilometara, je završena.

„Rekonstrukcija ove saobraćajnice počela je krajem septembra meseca prošle godine i prema ugovoru trebala bi da se završi za 11 meseci. Pritom javili su se i neki neplanirani radovi u vezi sa niskonaponskom mrežom jer sve bandere moraju da se dislociraju na nekih dva metara kako bi prolaz bio širi. Uporedo sa ovim radovima, izvode se i radovi na vodovodnoj mreži u dužini oko 1,5 kilometara kao i kanalizaciona mreža u dužini od 1,9 kilometara a ta investicija je u iznosu od 31,1 milion dinara. Mislim da će naši građani biti više nego zadovoljni, a frekvencija između Leskovca i Vlasotinca je intezivna“ – kazao je danas Cvetanović dodajući da su se radovi odvijali sve vreme i bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo.

Kako je kazao Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ izvođač radova je NDS Inžinjering  iz Niša, i da će nakon realizacije ovog ugovora 39 korisnika biti prebačeno na novu vodovodnu mrežu u ulici Sime Pogačarevića i još sedam bočnih ulica će biti povezano na novu vodovodnu mrežu.

Info centar juga