Leskovac Vesti

U toku sednica gradske skupštine Leskovca

72 od 75 odbornika prisustvuje konstituivnoj sednici skupštine grada Leskovca, na kojoj će biti izabrano novo lokalno rukovodstvo.

Leskovac – Konstitutivna sednica gradske skupštine Leskovca počela je u 10 sati a njom predsedava, kako zakon nalaže, najstariji odbornik u lokalnom parlamentu Dušan Cvetković Lešnjak, a njegova pomoćnica je najmlađa odbornica Tijana Đorđević (SNS).
Nakon usvajanja dnevnog reda određena je prva pauza kako bi Verifikacioni odbor potvrdio mandate novim odbornicima u skupštini Leskovca. Nakon potvrde mandata odbornici su položili zakletvu, nakon čega su neki odbornici morali da podenesu ostavke jer imaju funkcije u lokalnoj samoupravi. Ostavke su javno za govornicommorali da podnesu Žikica Nestorović, Zoran Milošević i Milan Dodić iz SPS-a, Slobodan Milošević i Sanja Zdravković iz Nove Srbije, kao i Lidija Dimitrijević iz Srpske radikalne stranke.
Zbog toga Gradska izborna komisija mora da predloži nove odbornike sa ovih lista kako bi zamenili one koji su podneli ostavku pa je predsedavajući skupštinom odredio drugu pauzu od 30 minuta.

Sednica gradske skupstine Leskovca 04 Sednica gradske skupstine Leskovca 03 Sednica gradske skupstine Leskovca 02