Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U toku su završni radovi na osveženju fasada užeg centra Bojnika

Udruženje ,,Građanski savet opštine Bojnik,, učestvovalo je nedavno na konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata programa  udruženja koji je raspisala opština Bojnik,  a čiji je glavni cilj osveženje fasade užeg centra koje nisu osvežene više od 40 godina.

Građanski savet opštine Bojnik prošao je sa projektom,,Osveženje fasada užeg centra Bojnika,, čija je vrednost 430.000 dinara.

,,To je bila neka moja želja još u prethodnom mandatu kada sam bio predsednik prvi put, ali nije se stiglo, jer je neophodno da imamo i saglasnost tih ljudi koji žele da sređujemo i uređujemo njihove fasade. Bilo je i nekih fasada kod kojih su bile potrebne i dodatne sanacije kako bi se okrečile. Na neki način promenili smo izgeled centra Bojnika i ja očekujem da za dva-tri dana budu fasade sređene u celosti. Završna fasada biće na našoj zgradi stare opštine Bojnik. Iduće godine, mislim da možemo i da produžimo sređivanje tih fasada u svim pravcima, možda po 20, 30 metara i više u zavisnosti od sredstava, kazao je predesdnik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i dodao da rukovodstvo opštine Bojnik ima želju da raspiše nabavku za dobijanje idejnog rešenja za sređivanje samog centra Bojnika.

 

,,To ćemo da uradimo sada kako bi do nove godine taj konkurs bio odrađen, da u decembru u budžetu planiramo sredstva za narednu godinu. Meni je rečeno da po tom prostornom planu Bojnika treba da bude jedan kružni tok sa pratećim elementima česme, klupe, park, u zavisnosti od idejnog rešenja jer očekujemo da se javi više arhitektonskih kuća. Ono što je najbolje i najprihvatljivije za Bojnik to ćemo i da odradimo“ zaključio je Nenadović.