Vesti

U toku uređenje užeg centra Leskovca

U Leskovcu je u toku je postavljanje novih žardinjera sa cvećem, oglasnih tabli, novih klupa i zaštitnih ograda. Ovim projektom Direkcija za urbanizam i izgradnju uređuje uži centar grada. U toku su radovi na izgradnji novih i reparaciji postojećih žardinjera, a postavljene su i nove klupice na platou preko puta Modne kuće, kao i u ulici Vojvode Mišića preko puta gradske biblioteke.

Uredjenje Leskovca 09 Uredjenje Leskovca 08 Uredjenje Leskovca 01

Osim ulepšavanja grada zelenilom i cvećem i stvaranja novih mesta za odmor prolaznika, u cilju zaštite pešaka i zelenila, ali i sprečavanja nepropisnog parkiranja automobila, sprovodi se i ugradnja zaštitnih ograda na pešačkim i zelenim površinama, kao i postavljanje prohromskih stubića.

Širom grada trenutno se postavljaju i table za umrlice i plakate, kako bi se napravilo adekvatno mesto za njihovo lepljenje. Ove table postavljene su na Bulevaru oslobođenja, u ulicama Nikole Skobaljića, Svetozara Markovića, Koste Stamenkovića, Stojana Ljubića, Norvežanskoj, Prvomajskoj, Vlajkovoj i Đorđa Kuna.

Uredjenje Leskovca 04 Uredjenje Leskovca 03 Uredjenje Leskovca 05

Novica Nikolić, tehnički direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju apelovao je na građane da umrlice više ne lepe na banderama i drugim lokacijama koje za to nisu predviđene.

Za postavljanje tabli, klupa, žardinjera, stubića i zaštitnih ograda ukupno je izdvojeno blizu 4,5 miliona dinara.

Inače, u cilju uređenja javnih površina, Direkcija za urbanizam i izgradnju trenutno postavlja i kontejnerske niše za odlaganje smeća, kao i nove kante za otpatke, a u toku je i ugradnja 160 novih slivnih rešetki, od liveno-gvozdenog materijala, sa zaključavanjem.

Uredjenje Leskovca 09 Uredjenje Leskovca 06 Uredjenje Leskovca 07