Društvo Jug Srbije Pčinjski okrug Trgovište Vesti

U Trgovištu obeležen Dan opštine i Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu

Trgovište – Prigodnom svečanošću juče je obeležen Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu i Dan opštine Trgovište. Služena je Sveta Liturgija i pomen palim boricima i oslobodiocima Trgovišta, dok su vence i cveće kraj spomenika palim borcima u Drugom svetskom ratu položili Nenad Krstić,predsednik opštine Trgovište sa sardnicima, predstavnici Vojske Srbije, PU Trgovište, SUBNOR-a Vranja i Trgovišta, BIA i predstavnici srpske zajednice iz Makedonije, javlja Vranjska Tv Plus.

   

U ime Vlade Srbije vence i cveće položili su Slaviša Bulatović narodni poslanik iz Vranja, Bojan Stević državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Srećko Pejković načelnik Pčinjskog upravnog okruga.

U okviru Dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu i Dana opštine Trgovište, Nenad Krstić predsednik opštine Trgovište i Danijela Gvozdenić predstavnica kompanije „Nivea“ svečano su otvorili moderno i bezbedno igralište zahvaljujući „Niveinom“ projektu “ Gde nam rastu deca“.

U velikoj sali Doma kulture priređen je i prigodni program koji je počeo himnom hora OŠ „Branko Radičević“ iz Trgovišta i minutom ćutanja. Svečanosti su prisustvovali Darko Glišić predsednik Izvršnog odbora SNS i predsednik opštine Ub, Slaviša Bulatović i Nenad Mitrović narodni poslanici, Bojan Stević državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, dr Slobodan Milenković gradonačelnik Vranja, njegovo preosveštenstvo Episkop vranjski gospodin Pahomije, predsednici opština i gradova sa kojima Trgovište sarađuje i mnogobrojni građani.

Uručene su i petnaestoseptembarske nagrade, a u ime nagrađanih obratio se Darko Glišić predsednik Izvršnog odbora SNS i predsednik opštine Ub i Njegovo Preosveštenstvo Episkop vranjski Gospodin Pahomije. Najboljim učenicima uručena su priznanja i novčane nagrade u iznosu od 40.000 dinara, dok su uručene značke i zahvalnice otadžbine vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok od 2011. do 2016. godine.

 

Izvor:Vranjska Tv Plus