Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Turekovcu počela rekonstrukcija mosta i rehabilitacija dela kolovoza opštinskog puta

Radovi na rekonstrukciji mosta oštećenog prilikom poplava koje su pogodile teritoriju Leskovca u toku prethodne godine i rehabilitaciji dela kolovoza opštinskog puta u Turekovcu počeli su danas. Biće izvedena rekonstrukcija mosta i asfaltirani prilazi istom, i radovi, čiji je rok za izvođenje 75 dana, iznosi 9,5 miliona dinara. Izvođač je Perica Jović preduzetnik AB kop iz Vlasotinca. Projekat za izvođenje radova je uradilo Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja Leskovac.

Počeli su i radovi na izgradnji igrališta za pse. Vrednost istih je 2,7 miliona dinara, rok za izvođenje 90 dana, a izvođač GZZ Pionir iz Vlasotinca.

Planirano je da igralište bude izgrađeno u samoj blizini SRC-a, pored već postavljenih nadstrešnica i zelene površine. Kako je gradonačelnik danas rekao tlo predviđeno za izgradnju nije stabilizovano zbog velike količine podzemnih voda, te se zato stalo sa radovima, i očekuju se dalja ispitivanja, kako bi se proverilo da li je moguć nastavak radova na toj lokaciji ili će se nastaviti na nekoj drugoj.

infocentarjug.rs