Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Velikoj Sejanici završena izgradnja vodovodne mreže

Radovi na izgradnji vodovodne mreže u Velikoj Sejanici u dužini od 6200 metara privedeni su kraju. Zahvaljujući tome, ove mesto na 650 metara nadmorske visine sa preko 400 stanovnika će imati redovno snabdevanje pijaćom vodom.

„Pored izgradnje vodovodne mreže, izgrađene su i dve crpne stanice i rezervoar 90 kubnih metara, a takođe su izvedeni i radovi na napajanju, odnosno elektro radovi na napajanju crpne stanice i rezervoara. Ukupno ulaganje za sve navedeno je 18,5 miliona dinara. Finansijer radova je grad Leskovac, a izvođač Crna Trava iz Leskovca, sve na osnovu projekta JP Urbanizam i izgradnja. Pored toga radili smo i tehničku proveru, nema primedbi i sad nas nakon ispitivanja mreže očekuje priključenje korisnika, negde oko 150 domaćinstava2 – rekao je danas novinarima Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja.

Marko Mitić, član Saveta MZ rekao je da im ovi radovi mnogo znače jer su se do sada vodom snabdevali planinskim vodovodima koji presuše, i snabdevanje je išlo cisternama iz JKP Grdelica, što je finansirao grad Leskovac.

 

Info centar juga/Grad Leskovac