Hronika Jug Srbije Srbija Vesti

U više odvojenih akcija uhapšeno više osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima u više odvojenih akcija u prethodna tri dana uhapsili su 21 osobu osumnjičenu za trgovinu narkoticima i nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja, zaplenili oko 24 kilograma različitih narkotika i oduzeli 17 pušaka i 1.723 komada municije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela vezana za trgovinu narkoticima uhapšeno je 12 osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv 13 lica.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja uhapšeno je 9 osoba, dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv 13 lica.

IZDVOJENE AKCIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su Ž.P.K. (1964) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni se tereti da je nalegano nabavljao, razmenjivao i u porodičnoj kući svoje supruge držao veću količinu automatskog i drugog vatrenog oružja i municije.

Policija je prilikom pretresa, zaplenila dve automatske puške, lovački karabin, 12 pištolja, vazdušnu pušku, dva dvogleda, sablju, vojnu palicu, pet sekirica, vojni bajonet, oruđe ručne izrade, drvenu palicu sa lancem i kuglom na kraju, dve mačete, dva optička nišana, aluminijumski kofer sa 65 novih noževa u futrolama i oko 200 metaka različitog kalibra.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su Lj.P. (1980), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronašla 130 grama hašiša i oko 830 grama marihuane spakovane u 11 kesica i u tegli.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili si tri osobe osumnjičene da su izvršili razbojništvo u dve banke i kod njih prilikom pretresa pronašli oko 130 grama kokaina, manju količinu marihuane, pištolj i osam metaka.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela razbojništvo, neovlašćen proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšeni su I.C. (1990), V.D. (1990) i S.I. (1989).

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla oko 200 grama marihuane i manju količinu amfetamina.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su D.P. (1969), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i vikendice osumnjičenog pronašla lovački karabin, vazdušnu pušku, eksplozivnu napravu ručne izrade, 15 metaka za karabin i 60 patrona za lovačku pušku.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su P.N. (1992) i P.Z. (1992), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je kod osumnjičenog P.N. pronašla pištolj sa okvirom i 11 metaka, koje mu je na čuvanje dao P.Z.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su Z.G. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je prilikom pretresa, u stanu osumnjičenog, pronašla više od 250 grama marihuane.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D.K. (1981), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je prilikom pretresa, u kući osumnjičenog pronašla oko 120 grama marihuane, 85 grama amfetamina, vagicu za precizno merenje i signalni pištolj. 

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu. 

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su M.R. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog u prostoriji pored kuće pronašla kartonsku kutiju u kojoj su se nalazili delovi indijske konoplje, dok su u dvorištu pronašli zasad ove biljke.

Ukupna težina zaplenjenih biljaka je dva kilograma.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su J.J. (1941), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo
nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u stanu osumnjičenog pronašla pištolj ručne izrade i revolver.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i one će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Petrovcu na Mlavi.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini pronašli su u ataru sela Vlaška zasad marihuane sa ukupno 25 stabljika visine od 120-200 centimetara.

Policija je zaplenila 19,2 kilograma marihuane u sirovom stanju i intenzivno radi na pronalasku osumnjičenog za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo.

IZDVOJENE KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetdevetogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla tri lovačke puške, revolver, vazdušnu pušku, oko 170 metaka različitog kalibra i tri nišana.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pedesettrogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u kući osumnjičenog pronašla 442 komada municije različitog kalibra, ručnu bombu i revolver.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pedesettrogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela kratež i 30 metaka.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetdevetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla pištolj i lovačku pušku.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla 119 grama i 29 semenki marihuane.
***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetdevetogodišnje žene zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičene pronašla oko 44 grama marihuane, 71 tabletu sa liste psihoaktivnih susptanci i digitalnu vagicu za precizno merenje, navodi se u saopštenju MUP-a.