Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Kuršumlija Lebane Leskovac Medveđa Sijarinska banja Srbija Toplički okrug Vesti

U Vladi Srbije formirana Međuresorna radna grupa za uređenje i razvoj Južne Srbije, za članove izabrani direktor PKS – RPK Goran Jović i predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović

U Vladi Republike Srbije danas je održana konstruktivna sednica Međuresorne radne grupe za uređenje i razvoj južne Srbije na teritoriji grada Leskovca i Prokplja i opština Lebane, Medveđa, Bojnik i Kuršumlija.

Na sednici u Vladi Republike Srbije formirana je Međuresorna radna grupa za uređenje i razvoj Južne Srbije. Za članove ove grupe izabrani su Goran Jović direktor PKS – RPK Leskovac i poverenik Srpske napredne stranke Lebane i Ivan Bogdanović predsednik opštine Lebane.

Radna grupa baviće se razvojem Južne Srbije, a početak aktivnosti biće izgradnja puta preko Radan planine u dužini od 26,5 kilometara koji će povezati Jablanički i Toplički ogrug, a samim tim i Caričin grad, Sijarinsku Banju, Prolom Banju, Đavolju Varoš, Kuršumlijsku i Lukovsku Banju, kao i arheološko nalazište Pločnik. Počeće i izgradnja memorijalnog kompleksa „Poručnik Begović“.

„Put preko Radan planine ide u predlog budžeta za 2022. godinu a radovi će krenuti iduće godine. Ovaj putni pravac je od velikog značaja jer će povezati Lebane, Bojnik, Medveđu, Prokuplje i Kuršumliju. Osim povezivanja banja na ovom području sa lokalitetom Caričin Grad i Đavoljom varoši, ovaj putni pravac omogućiće i razvoj seoskog turizma. Takođe postoji tendencija da Caričin grad bude na listi UNESCO zaštite i da će to dodatno privući turiste iz zemlje i sveta“- rekao je Bogdanović.

Sednici su prisustvovali načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić, direktor RPK Leskovac Goran Jović, predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić, predstavnici opštine Kuršumlija, Bojnik, Prokuplja i grada Leskovca.

 

infocentarjug.rs

 

dits