COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

U Vlasotincu ponovo uvedena vanredna situacija, vrtić Kolibri zatvoren na 14 dana zbog zaraženih vaspitača

Na predlog Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Bratilav Petrović uveo je ponovo vanrednu situaciju na teritoriji opštine Vlasotince, zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Prema podacima Doma zdravlja u prethodna dva dana bilo je po 40, odnosno 42 pozitivna pacijenta na korona virus, uzimajući u obzir i PCR i antigenske testove. To je polovina broja testiranih, pokazuje statistika. Takođe, broj pacijenata u kovid ambulanti kreće se oko 200 dnevno.

Vrtić Kolibri, u okviru PU „Milka Dimanić“, biće zatvoren na 14 dana, zbog toga što je od 18 vaspitača šest zaraženo, a šest je u izolaciji. Članovi štaba uputili su preporuku Školskoj upravi da deca od prvog do četvrtog razreda OŠ „8.oktobar“ pređu na pohađanje nastave na daljinu.

Dezinfekcija javnih prostora i stambenih zgrada se nastavlja. Što se tiče sportskih aktivnosti, na njih se primenjuje odluka republičkog štaba o sportskim takmičenjima.

Komandir Policijske stanice u Vlasotincu Filip Stanković rekao je da je obaveza svakog građanina da prijavi policiji svakog građanina koji ne poštuje mere izolacije, a da će nadležni dalje postupati po tim prijavama.

 

infocentarjug.rs