COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

U Vlasotincu vakcinacija na terenu teče po planu

Za desetak dana vakcinacije na punktovima van Doma zdravlja, u vlasotinačkoj opštini vakcinisano je više od 2000 ljudi. Od 10 terenskih punktova šest je u brdsko-planinskom delu opštine, a lokalna samouprava organizovala je prevoz do punkta i nazad za sve koji žele da se vakcinišu. Žitelji Kruševice, Crnatova, Ravnog Dela, Predanče i Brezovice prevezeni su danas autobusom do vakcinalnog punkta u Boljaru.

„Vakcinaciju smo započeli prošle nedelje i trajaće još dva dana na tri punkta. Potrudili smo se da dođemo do svakog našeg građanina i omogućimo mu da se vakciniše. Vakcinacija je, po svemu sudeći, jedini način da se vratimo normalnom životu“ – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović koji je obišao punkt u Boljaru.

„Sve protiče u najboljem redu, odziv je dobar, približili smo ljudima vakcinalne punktove i organizovali prevoz“ – rekla je dr Ana Vidosavljević.
Do danas je u vlasotinačkoj opštini prvom dozom vakcinisano 7100, odnosno 31,5% odraslog stanovništva, a potpuno je imunizovano je 5070 građana, odnosno 22,4 posto, pokazuju podaci Doma zdravlja u Vlasotincu.

Na terenu se daje kineska vakcina Sinofarm, a u Domu zdravlja, osim Sinofarma, moguće je primiti i Fajzer i Sputnjik V vakcinu.

infocentarjug.rs