Hronika Pčinjski okrug Vesti Vranje

U Vranju poplava kakva se ne pamti

U četvrtak, posle jake kiše u popodnevnim satima, izlila se Vranjska reka, najpre u gornjim delovima grada, kod Gornje čaršije i nizvodno iza starog bazena „Delfin“, gde je najkritičnije, javlja portal VranjeNEWS.

Za 16 časova zakazana je hitna sednica vranjskog Štaba za vanredne situacije.

Policija je oko 15 sati  zatvorila za saobraćaj sve mostove u gornjem delu grada, a kako javlja izveštač Vranje News-a mostovi se na tom potezu bukvalno ljuljaju od siline bujičnog talasa.

Najugroženiji je most u Niškoj ulici, gde se zaglavila velika metalna konstrukcijakoja ozbiljno ugrožava njegove temelj i stubove.

Nezvanično, nadležni najavljuju da će pokušati da je izvade, da bi spasli most. Poplavljena su dvorišta porodičnih kuća, a velika količina vode je kao pravi mali cunami protutnjala kroz Vranje duž korita reke.

Za 16 časova zakazana je hitna sednica vranjskog Štaba za vanredne situacije. Na prvi pogled vidljivo je da je materijalna šteta velika, jer ima srušenih ogradnih zidova, poplavljenih dvorišta kuća, oštećenih pomoćnih objekata i sl. Za sada nema informacija o ugrožavanju života ljudi i životinja, pošto se sve desilo u praktično nekoliko minuta, a poplavni talas traje i oko 16 časova.

Izvor:VRANJSKENEWS 

Foto:VranjeNews