Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac

Učenici imali priliku da se oprobaju u ulozi turističkog vodiča Narodnog muzeja u Leskovcu

U ponedeljak, 23. septembra organizovana je stručna poseta učenika Trgovinsko-ugostiteljske škole  i učenika II razreda učenika osnovne škole „Svetozar Marković“.

Učenici Trgovnsko-ugostiteljlske škole, obrazovni profil Turistički tehničar imali su priliku da se oprobaju u ulozi turističkog vodiča Narodnog muzeja u Leskovcu, kao i da organizuju  dvočasovnu pešačku turu do Gradske kuće, crkve Ožaklija, etno kuće Šop-Djokić, i završe šetnju ispred spomenika Tome Zdravkovića.

„Ideju za ovakvom organizacijom naša škola dobila je na osnovu želje da  učenici ove škole stiču nove veštine, iskustva i uče praktičan rad na terenu, kao i da edukuju mlade učenike o turističkoj ponudi grada Leskovca i okoline. Trgovinsko-ugostiteljska škola planira da u narednom periodu pozove i predloži ostalim osnovnim školama u gradu i okolini  našu pešačku turu i na taj način ostvari dobru saradnju i sa ostalim institucijama i svim zaineresovanim učenicima“ – poručuju iz ove škole.

Uprava  Trgovinsko-ugostiteljske škole, Narodni muzej i O.Š. „Svetozar Marković“, na opšte zadovoljstvo podržale su ovu ideju, a učenici su imali priliku da pored novih saznanja, lepog druzenje, ponesu mnogo divnih utisaka.

 

(Kraj)