Lebane Vesti

Učitelj će dolaziti na vreme u školu

Izdvojeno odeljenje OŠ „Vuk Karadžić“ u selu Svinjrica ovih dana je u žiži javnosti. Problem je, kako tvrde roditelji i učenici, što učitelj ne dolazi na vreme na posao. 

Lebane – U školi sa četiri učenika časovi već mesec dana ne počinju na vreme, tvrde roditelji učenika iz tog sela, udaljenog 10-ak kilometara od Lebana. Učitelj Vlasta Durmišević, koji inače putuje iz Lebana, koristi jedini prevoz na toj relaciji i kako tvrde u školi desi se da zbog toga zakasni na početak nastave i to uglavnom petkom kada je veća gužva u saobraćaju u Lebanu zbog pijačnog dana.
Roditelji međutim tvrde da učitelj redovno kasni i da deca čekaju ispred škole dok učitelj ne dođe. Oni dodaju da se posle priloga na TV B92 povećao pritisak na učenike od strane učitelja i direktora u nameri da saznaju ko je pozvao TV ekipu da napravi priču. Roditelji dodaju da je učitelj i udario učenika knjigom po glavi.
dragan-jovicDirektor OŠ „Vuk Karadžić“ iz Lebana Dragan Jović, čije je istureno odeljenje u Svinjarici međutim odlučno demantuje pomenute informacije. „Desi se da učitelj zakasni jer ima samo osam minuta kad siđe iz autobusa da stigne do škole, ali to nije svakog dana. Pored toga informacije koje su se pojavile u medijima da smo mi posle prve priče postrojavali učenike i da je učitelj udarao đake knjigama takođe nisu tačne“ navodi Jović i dodaje „Imali smo sastanak sa roditeljima i rešili smo nesuglasice do kojih je došlo. U mom prisustvu i prisustvu roditelja dete je reklo da nije bilo nikakvog maltretiranja niti sa moje strane niti od strane učitelja Durmiševića“ podvlači Jović.
Informacija da je roditeljima zabranjen ulazak u školu je takođe pogrešno protumačena navodi Jović. On dodaje da ulazak u školu nije dozvoljen jedino za vreme održavanja nastave, i da roditelji mogu slobodno posle završetka časova da dođu u školu i da se raspitaju za uspeh svog deteta.
Jović dodaje da je informacija da je protiv učitelja podneta krivična prijava takođe dezinformacija. Nastali problem je rešen na taj način što je u dogovoru sa prevoznikom koji saobraća na toj relaciji dogovoreno da se pusti polazak u 8 sati iz Lebana do Slišana, tako da će učitelj sada stizati pola sata pre početka nastave u školi, tvrdi direktor Jović.