Hronika Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Uhapšen direktor leskovačke bolnice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i Bezbednosno- informativnom agencijom uhapsili su tri osobe zbog postajanja osnova sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela.

Uhapšeni su odgovorno lice Opšte bolnice u Leskovcu N. D. (1965) zbog postajanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, ovlašćeno lice preduzeća „Transly“ D. S. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem podstrekavanjem i zaposlena u Opštoj bolnici u Leskovcu M. M. (1963) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je D. S. podstrekavao N. D. da izmeni konkursnu dokumentaciju u javnoj nabavci za usluge održavanja higijene u Opštoj bolnici u Leskovacu, kako bi firme „Transly“ i „Respekt legal“ iz Beograda ispunile uslove predviđene javnom nabavkom, a zatim i dobile ovaj posao.

N. D. se sumnjiči da je koristeći svoj službeni položaj posredovao da M. M. kao član komisije za javnu nabavku u ovoj bolnici, bez prethodnog pisanog zahteva ponuđača, izmeni konkursnu dokumentaciju kako bi „Transly“ i „Respekt legal“ stavila u povlašćeni položaj u odnosu na druge ponuđače za usluge održavanja higijene.

Pretresom kuće osumnjičenog N. D. pronađeno je i oduzeto 22.200 evra, 3.500 švajcarskih franaka i 400 američkih dolara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP-a.