COVID-19 Hronika Srbija Vesti

Uhapšen policajac zbog kršenja mera tokom vanrednog stanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili policijskog službenika S. C. (1970) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je 80-godišnjem sugrađaninu omogućio kretanje na javnom mestu, uprkos meri samoizolacije koja mu je izrečena po povratku u zemlju.

Sumnja se da je S. C., u svojstvu policijskog službenika Policijske uprave u Jagodini, po povratku sa posla, u policijskoj uniformi, suprotno Uredbi o merama za vreme vanrednog stanja i ne postupajući po važećim uputstvima, tog sugrađanina otpratio od kuće do jedne banke u Jagodini.

Na upozorenje službenika banke da je odlukom nadležnog organa u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 i insistiranje da 80-godišnji muškarac napusti prostorije banke, S. C. je zaposlene u banci doveo u zabludu da je tom muškarcu dozvoljeno kretanje u pratnji policije radi obavljanja novčane transakcije i da je njemu povereno da to uradi.

Na taj način, prekoračivši granice službenih ovlašćenja i ne vršeći svoju službenu dužnost, S. C. je tom muškarcu omogućio da obavi novčanu transkaciju, čime je doveo u opasnost zdravlje drugih ljudi.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

 

Info centar juga