Hronika Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Uhapšena službenica Osnovnog suda u Leskovcu i vlasnica agencije za promet nekretnina

Saradnjom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva i policijskih službenika Odeljenja za borbu protiv korupcije, juče su lišeni slobode:

G.Đ. (1964.god.) iz Leskovca, referent za prijem i overu u pisarnici Osnovnog suda u Leskovcu, zbog krivičnog dela primanje mita iz čl. 367 st. 1 KZ,
S.D. (1964.god.) iz Leskovca, zbog krivičnog dela primanje mita u pomaganju iz čl. 367 st.1 u vezi čl. 35 KZ,
S.S. (1981.god.) iz Leskovca, vlasnica agencije za promet nekretnina „Adigal“, zbog kriv. dela primanje mita u pomaganju iz čl. 367 st.1 u vezi čl. 35 KZ.

Postoji osnov sumnje da je S.S., po prethodnom dogovoru sa G.Đ., sačinila lažno ovlašćenje i isto predala G.Đ. koja je pečatom Osnovnog suda u Leskovcu overila predmetno ovlašćenje za zastupanje, na ime osumnjičenog S.D.

Ovlašćenje je navodno dato od strane A.J., koji ima stalno prebivalište u Italiji i koji u trenutku overe ovlašćenja nije boravio na teritoriji R. Srbije.

Nakon toga, osm. S.D. je navedeno ovlašćenje neposredno upotrebio u matičnoj službi opštine Crveni Krst, radi pribavljanja potvrde o slobodnom bračnom stanju na ime A.J. za šta je osumnjičena G.Đ. primila novac u iznosu od 300 evra, uplatom preko Vestern uniona.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će ih saslušati zamenik Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva.

 

(Kraj)