Lebane Vesti

Ukoliko osetite mučninu ili dobijete dijareju javite se lekaru

Svi koji su pili vodu sa česme ili iz bunara u crkevnom dvorištu ukoliko osete mučninu ili imaju povraćanje i dijareju treba odmah da posete lekara, apeluje dr Jadranka Krasić epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje iz Leskovca.

Lebane – Za sada nema nikakve epidemije crevnih bolesti ili povećanog broja slučajeva sa mučninom, povraćanjem ili prolivom kaže u razgovoru za naš portal dr Jadranka Krasić, epidemiolog leskovačkog ZZJZ.
„Građani i deca koji su pili vodu sa česme ili iz bunara u kojem je bio leš psa ukoliko nemaju nikakvih simptoma odnosno bolova u stomaku, mučnine, povraćanje ili dijareju ne treba da se obrćaju lekaru, ali ukoliko se pojavi neki od navedenih simptoma obavezno se javiti lekaru u Domu zdravlja u Lebanu“ savetuje dr Krasić. Ona ističe da za sada nema nikakvih naznaka epidemije crevnih zaraznih boleseti na teritoriji opštine Lebane, ali obzirom na novonastale okolnosti situacija će se pratiti.
Dr Jadranka Krasić podeseća da građani ne bi trebalo da piju vodu iz bunara koji nisu ispitani i testirani od starne ovog zavoda. „U našem zavodu se radi ispitivanje vode iz bunara i drugih izvora i građani da bi bili sigurni mogu odneti uzorak na ispitivanje kako bi bili sigurni da piju zdravu vodu“ podvlači dr Krasić.