Jug Srbije Kultura Medveđa Sijarinska banja Vesti

„Umetnička muzika na jugu – Medveđa – sezona 2018“ (VIDEO)

Projekat „Umetnička muzika na jugu – Medveđa – sezona 2018“ obeležio je početak jeseni u Kulturnom centru Medveđe.

 

Na bogatom repertoaru se u prethodna dva meseca našao širok opus kompozicija iz različitih muzičkih epoha i perioda, a koja su nam umetnici dočarači svojim glasom i veštinama na raznim instrumentima.Sinoć je u sali Kulturnog centra održan svečani, završni koncert u okviru pomenutog projekta koji je podržanog od strane Ministarstva kulture i informisanja.

„Amorozo“ je po drugi put oduševio publiku u Medveđi, kao i solistkinje Dragana Mitić (sopran), Nada Jovanović (sopran), Biljana Miljković (flauta) i Nađa Stančić (kontrabas) koje su sinoć nastupale pod pratnjom gudačkog orkestra. To je bilo muzičko putovanje u kome smo svi uživali. Kroz muziku smo se razumeli iako smo putovali u brojne zemlje i prošli sva “četiri godišnja doba”.

Obzirom na to da je ovo poslednji koncert u okviru projekta, dodeljene su zahvalnice i umetničke slike, gudačkom orkestru„Amorozo“ i muzičkoj školi „Stanislav Binički“ iz Leskovca za nesebičnu pomoć u realizaciji projekta. Kroz ceo koncert publiku je vodio muzikolog, Nebojša Todorović, koji je u najavi svake numere publici u kratkim crtama govorio o kompozitoru i samom delu.

Muzikom i glasom dočarane su mnogobrojne pesme na stranim jezicima kao i našem maternjem, što dokazuje tvrdnju da je muzika jezik kojim govori ceo svet.

 

(Kraj)