Leskovac Vesti

Uređenje atarskih puteva u Leskovcu

Za revitalizaciju atarskih puteva u Leskovcu ove godine biće izdvojenoi 13 milona dinara, od čega će grad izdvojiti 7 miliona a ministarstvo poljoprivrede 6 miliona dinara.

Leskovac – Ovo je rečeno na današnjoj konferenciji za medije u kabinetu gradonačelnika Leskovca  Gorana Cvetanovića gde je i potpisan ugovor, između grada Leskovca i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, o korišćenju sredstava ministarstva za revitalizaciju poljskih puteva i komasaciju zemljišta za 2016. godinu.
Potpisiavnje ugovora za revitalizaciju puteva 01Kako je istaknuto na konferenciji komasacija zemljišta sprovodiće se u dve faze. Za prvu fazu koja podrazumeva izvođenje geodetsko-tehničkih radova i stručni nadzor biće izdvojen ukupno 4,1 miliona dinara, a za drugu fazu uređenja poljoprivrednog zemljišta komasacijom dodatnih 4,6 miliona dinara. Ministarstvo poljoprivrede učestvuje sa 70 posto sredstava, a grad Leskovac sa 30 odsto. Komasacija će biti sprovedena u naseljima Milanovo, Gornje i Donje Stopanje, Vinarce, Podrimce, Zalužnje i Priboj.
„Prednosti ovog projekta su višestruke jer će se njime izvršiti ravnanje, nasipanje i valjanje puteva koji su od velikog značaja za poljoprivredne proizvođače kojima će biti olakšan pristup parcelama i transport poljoprivrednih proizvoda. Znamo da su subvencije koje dodeljujemo našim poljoprivrednicima od velikog značaja, ali je isto tako veoma važno ulagati i u infrastrukturu, za šta smo u proteklom periodu izdvojili veliku količinu novca“, istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji.
Kako je rečeno danas u 48 naselja u proteklih godinu dana revitalizovano je oko 65 kilometara atarskih puteva što je koštalo 29 miliona dinara, od čega je grad uložio 15, a Ministarstvo poljoprivrede 14 miliona dinara.