Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Uređene prostorije MZ Moše pijade

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je sa saradnicima obišao adaptirane prostorije mesne zajednice Moša Pijade.

Cvetanović je govorio o urađenom na teritoriji ove mesne zajednice, o vrtiću Cvrčak koji je otvorio u prisustvu 9 ambasadora, klinici doktora Stojkovića za lečenje steriliteta, biciklističkim stazama, zatim renoviranoj školi, streljani i trim stazi, ulicama i vodovodnoj mreži, o otvorenim prodajnim objektima Amana i Zlatnog traga, igrališta i sportskog terena izgrađenog na mestu deponije.

„Mesna zajednica na najbolji mogući način funkcioniše i ja želim da u svoje ime i u ime Grada izrazim zahvalnost svim članovima mesne zajednice i svim ljudima koji žive na ovoj teritoriji, što pomažu socijalno ugroženim komšijama i sprovode mnoge druge akcije. Mogu slobodno da kažem da je ova mesna zajednica jedna od lidera na teritoriji grada“, rekao je gradonačelnik.

Govorio je i o budućim planovima za ovu, jednu od najmnogoljudnijih mesnih zajednica. Radi se o asfaltiranju ulice 9. Jugovića koja je trenutno pod kockom, kao i o ugrađivanju te kocke u deo puta prema izletištu Hisar, što će doprineti lepšem izgledu grada.

Ono što je najvažnije i što predstavlja osnov za dalji razvoj samih MZ, kako je rekao Predrag Momčilović, predsednik ove mesne zajednice, jeste stvaranje što boljih uslova za život građana, a to je uređenje saobraćajnica.

„U proteklom periodu, tj. od kada je odgovornost za vođenje grada preuzeo dr Goran Cvetanović sa svojim timom, asfaltiran je deo ulice Kosovskih junaka, zatim ulica Branka Krsmanovića je takođe asfaltirana u dužini od 200 metara. Kompletno je rekonstruisana ulica Rudarska. Stanovnici ulice Vojina Petrovića posle više od 5 decenija dobili mogućnost da se direktno povežu sa ulicom Lepše Stamenkovića. Najlepše mesto za odmor i rekreaciju i ponos naše MZ je svakako i park Devet Jugovića“.

Milisav Stanković, meštanin ove mesne zajednice, govorio je o saradnji Udruženja penzionera sa mesnom zajednicom, o tome kako su im prostorije uvek na raspolaganju, kao i oglasne table, da su najvažnije odluke tamo donosili.

 

infocentarjug.rs