Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Uručena pomoć porodici Trajković u Gračanici

Juče su predstavnici Pravoslavnog udruženja samo sloga Srbina spasava posetili grad i manastir Gračanicu i sedmočlanu porodicu Trajković u ovom mestu na Kosovu i Metohiji.

Prilikom posete uručena je pomoć porodici Trajković i to mini šporet, toster, fen, pegla, garderoba, 12 litara zejtina, 5 kg braša, 5 kg deterdženta i paket drugih osnovnih životnih namirnica.

Radovan Cvetković iz Pravoslavnog udruženja Samo sloga Srbina spasava kaže za Info centar juga da su iz Lebana krenuli sa paketom pomoći ne znajući konkretno kojoj će porodici pomoći.

„Prilikom posete manastiru Gračanica sveštenstvo ovog manastira i Eparhije Raško prizrenske kada su čuli da smo došli sa darovima sa namerom da nekome pomognemo odmah su nas uputili u porodicu Trajković koja se nalazi u veoma teškoj materijalnoj siutaciji“ kaže Cvetković i dodaje „Zanimljivo je to što smo kupili ikone Sv. Vasilija Ostroškog, ikonu Sv. Petke i sliku sa citatima Sv. Vladike Nikolaja i male krstiće, a nismo znali da se jedan član ove porodice, mali dečak zove Vasilije“ ističe Radovan Cvetković.

Porodica Trajković u Gračanici broji sedam članova, supružnike, troje dece, baku i deku i uglavnom žive od poljoprivrede.

  

Mali zlatni Trajkovići, zdravo srpsko tkivo na Kosovu i Metohiji, žive u Gračanici i nalaze su u veoma teškoj materijalnoj sutaciji. Možete im pomoću uplatom na žiro račun Komercijalne banke broj 205-254191-32.

,,Dok nas ima dole, svaka kuća je Srbija
Naša zemlja voljena Kosovo Metohija.“

  

Inače momci iz ovog udruženja pomoć su sami sakupili u humanitarnim akcijama koje veoma često organizuju i u kojima prikupljaju novac za one kojima je pomoć najpotrebnija.