Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Uručene značke i zahvalnice najboljim vojnicima

U sali Jablaničkog upravnog okruga održana je ceremonija uručenja znački i zahvalnica otadžbine vojnicima koji  su dobrovoljno odslužili vojni rok u periodu od 01. septembra 2018. do 28. februara 2019. godine.

Značke i i zahvalnice otadžbine vojnicima uručili su načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković, načelnik Jablaničkog upravnog okruga, šef kabineta gradonačelnika Milan Ničić i predsednici opštine Lebane Ivan Bogdanović, opštine Bojnik Nebojša Nenadović i opštine Vlasotince ZoranTodorović.

„Srbija je ponosna na svoju vojsku, na vojne tradicije i svoje vojnike, naročito na mladiće i devojke koji svojom voljom služe vojni rok. Danas, peti put u gradu Leskovcu dodeljujemo značke i zahvalnice svima koji su dobrovoljno služili vojni rok“, kazao je pukovnik Nenad Marković načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš.

Odbrana otadžbine je sveta dužnost, pravo i čast. Dobrovoljnim služenjem vojnog roka pokazali ste kako se voli domovina“, kazao je čestitajući vojnicima načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić.

Na ovoj svečanosti uručeno je 20 znački i zahvalnica, a vojni službenik Đokić dobio je priznanje za nesebičan rad i trud.

 

Tokom 2018. godine Centar MO Leskovac uputio je ukupno 83 regruta, 67 muškog i 16 ženskog pola, i oni su odslužili vojni rok. Trenutno se na dobrovoljnom služenju  nalazi 32 vojnika, 28 muškog i 4 ženskog pola.

 

Foto galerija:

   

   

   

(Info centar juga)