Vesti

Uručeni ključevi za 82 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

U Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba danas su aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uručeni ključevi 82 stana na Bežanijskoj Kosi i u naselju Vojvoda Stepa Stepanović u Beogradu, u Obrenovcu, Novom Sadu i niškom regionu.

Ključeve su dobili 33 aktivna vojna lica i civila i 49 penzionisanih pripadnicika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čime je nastavljena dobra praksa stambenog zbrinjavanja pripadnika sistema odbrane.

Ministarstvo odbrane će i tokom 2016. godine nastaviti da sarađuje sa lokalnim samoupravama širom Srbije sa ciljem rešavanja stambenog pitanja što većeg broja pripadnika sistema odbrane.

Republička direkcija za imovinu oglasila je 6. novembra otuđenje nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije. Reč je o 23 vojna kompleksa u više gradova Srbije: u Aleksincu, Novom Sadu, Beogradu, Vršcu, Valjevu, Pančevu, Gornjem Milanovcu, Somboru i Zrenjaninu, a prema procenama Poreske uprave, vrednost tih objekata je više od osam miliona evra. Njihovim otuđenjem, Ministarstvo odbrane u narednom periodu prikupiće značajna sredstva i izvestan broj stanova za svoje pripadnike.