Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Uručeni ugovori za samozapošljavanje u Bojniku

Budućim preduzetnicima predsednik opštine Bojnik, Nebojša Nenadović uručio je ugovore za subvencije za samozapošljavanje u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje.

„Lokalna samouprava ulaže izuzetne napore da se subvencije povećaju, ne samo na polju samozapošljavanja, već i poljoprivrede i privrede. Zadatak nam je da iz godine u godinu, što manje ljudi bude na evidenciji NSZ.  Za nas je od velikog značaja to što započinjete sopstveni biznis, jer to znači da ostajete ovde da živite“ – kazao je Nenadović  budućim preduzetnicima dodajući da je prioritetni cilj lokalne samouprave otvaranje novih radnih mesta, na ovaj način ali i dovođenjem stranih investitora.

Predsednik Skupštine opštine Bojnik, Dejan Stojanović najavio je otvaranje proizvodnog pogona za desetak dana u Kosančiću. Ispred NSZ preduzetnike je pozdravio i Jovica Nikolić pozdravivši buduće preduzetnike i poželevši im puno uspeha u poslu. Ugovore je dobilo 15 lica, a za ovu meru opština Bojnik i NSZ izdvojile su po 1.350.000 dinara.

Iznos subvencija za samozapošljavanje je 180 hiljada dinara.

 

(ICJ)