Bojnik COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Uskoro izgradnja državnog puta ll-229 Lebane – Bojnik – Prolom banja, preko Radan planine

Još jedno ispunjeno obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dato prilikom posete opštini Lebane. Izrada plansko-tehničke dokumentacije za izgradnju državnog puta ll-229. Lebane-Bojnik-Prolom banja, preko Radan planine, ušla je u program poslovanja JP „Putevi Srbije“ za 2020. godinu. Strateški,vrlo važan projekat za opštine Lebane, Bojnik, Medveđa, Kuršumlija i grad Prokuplje. Ovaj projekat za izgradnju saobraćajnice će povezivati Jablanički i Toplički okrug, odnosno dve strane Radan planine.

Do punog izražaja doći će veliki, prirodni i turistički potencijali lepotice juga Srbije, povezivanjem Sijarinske, Prolom, Lukovske i Kuršumlijske Banje, Caričinog grada ( Justinijana Prima) koji predstavlja lokalitet iz 6. veka, Đavolje varoši i neolitsko naselje Pločnik, a turistima bi se omogućilo da obiđu sve ove destinacije. Na taj način dobili bi smo, na kratkoj udaljenosti, dobro povezane turističke potencijale celog kraja i omogućili da oba okruga istovremeno posećuju đačke ekskurzije i druge organizovane turističke grupe.

Cilj ovog projekta je i da obezbedi korisnicima puteva raspoložive, bezbedne i komforne uslove putovanja, da društvu stvori infrastrukturnu bazu za razvoj, a partnerima obezbedi dugoročne poslove uz mogućnost razvoja.

 

Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

2 thoughts on “Uskoro izgradnja državnog puta ll-229 Lebane – Bojnik – Prolom banja, preko Radan planine”

  1. Vest je divna i vazno je da se krece sa radovima.To dali je pred izbore ili posle izborz manje je vazno.Vazno je da se nece stajati sa radovima.
    Ono drugo sto mene i druge muci u nasoj opstini je zasto nema nalepnice za registraciju vozila koja ne vozimo 3 meseca zbog korone ,a gospoda iz policiske uprave nije ih obezbedila.Moze li neko da odgovori hoceli biti nalepnice i kad.?

  2. Hahahahhaha sad se setili pred izbore. Ma i to Lebane i Medveđa i Bojnik imaju ljude protiv vas i mnogi će na proteste juna meseca. Da li ste nam možda decu zaposlili ili ljude fakultetski obrazovane? Zna se kako funkcionišete u manjim mestima, s ucenama tipa „možeš da radiš ako špijuniraš SPS za nas, ostavljaš hemijske olovke s kamericama i naravno budeš član naše stranke“. More daleko vam lepa kuća i đavo vas odneo.

Komentarisanje je zatvoreno.