Kultura Lebane Vesti

Uskoro knjižara u Lebanu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević prilikom nedavne posete Lebanu, najavio je da će ministarrstvo na čijem je čelu realizovati projekat knjižara za svaki grad, tim povodom su danas predstavnici nekoliko najvećih izdavača posetili Lebane.

Lebane – Predstavnici izdavačkih kuća BIGZ, Laguna, Delfi i Vulkan, generalni sekretar Udruženja izdavača i knjižara Srbije Ana Opačić, i Vuk Vukićević posebni savetnik u ministarstvu kulture i informisanja danas su u kabinetu predsednika opštine Lebane Zorana Ilića obavili razgovor na temu otvaranja knjižare u Lebanu.

4-ok

5-ok

Vukićević je nakon sastanka izjavio za Info centar juga da je Lebane u petak predstavljeno na jedan vrlo kvalitetan način izdavačima i da su se nakon toga tri najveća izdavača knjiga u Srbiji javila sa željom da otvore knižaru u Lebanu.

2-ok

„Čitanje, promovisanje čitanja u čemu knjižare imaju veoma značajnu ulogu, je važno ne samo za kulturu i obrazovanje već i za sve oblasti društvenog života, jer sva istraživanja pokazuju da tamo gde se više čita više se i zarađuje“ naglasio je Vukićević i dodao „Veliko nam je zadovoljstvo i ohrabrenje što smo u Lebanu naišli na pozitivan odgovor za ovu inicijativu i što  je predsednik opštine Lebane Zoran Ilić pokazao interesovanje da brzo i na pravi način pruži sve relevantne informacije svima koji podržavaju ovaj projekat“ istakao je Vuk Vukićević posebni savetnik u ministarstvu kulture i informisanja.
Vukićević je istakao da se nada da će Lebane uskoro dobiti knjižaru, koja neće biti samo knjižara već centar kulturnih dešavanja i centar koji će promovisati jezičku kulturu u Lebanu i podsticala mlade i decu da više čitaju.

3-ok

Zoran Ilić predsednik opštine Lebane istakao je da se nada će Lebane posle dugo godina konačno dobiti knjižaru i to u drugoj polovini decembra. „Ja sam potpuno siguran da će knjižara u Lebanu biti otvorena do 20 decembra. Izdavači su spremni, a prostor ćemo mi obezbediti, koji nema potrebe da se renovira, tako da će Lebane konačno dobiti knižaru koja će nam ulepšati grad uoči novogodišnjih praznika“ kazao je Ilić na današnjem sastanku sa predstavnicima ministarstva kulture i informisanja i predstavnicima izdavača.