Lebane Vesti

Uskoro renoviranje vrtića u Lebanu

Predškolska ustanova „Dečja radost“ u Lebanu uskoro će dobiti potpuno novo ruho.

Lebane – Ova ustanova konkurisala je sa projektom za sanaciju krova, stolarije i sanitarnih čvorova u centralnom vrtiću u Lebanu. Sredstva koja su odobrena po ovom projektu su 9.000.000 dinara bez PDV-a. Tim novcem će kako ističe direktorka ove ustanove za najmlađe Nevena Zdravković biti zamenjena kompletna stolarija, renoviraće se toaleti, a biće saniran i krov.

vrtic-007 vrtic-006

„Biće nam vrtić kompletno saniran. U toaletima će biti zamenjene pločice i kompletna sanitarija, potom će biti zamenja sva stolarija na zgradi, a saniraćemo i krov koji sada kada pada kiša na nekim mestima prokišnjava“ kaže Zdravkovićeva i dodaje „Lično sam veoma zadovoljna jer će nam vrtić dobiti potpuno novi izgled jer od kada postoji vrtić ovo će biti najveća investicija, jer osim krečenja, farbanja stolarije i nekih sitnijih radova nekih većih investicija nije bilo“ ističe direktorka Nevena Zdravković.

nevena

Po njenim rečima radovi bi trebalo da budu izvedeni u novembru mesecu. Lokalna samouprava raspisuje tender i ta procedura bi trebalo da se završi za otprilike 45 dana i odmah će se krenuti sa radovima, osim ako ve budu nepovoljne vremenske prilike, naglašava Zravkovićeva. Za vreme adaptacije, koja bi po planu trebalo da traje oko mesec dana, vrtić neće raditi.

vrtic-005 vrtic-004

Za sledeću godinu u planu je konkurisanje sa projektom za sređivanje dvorišta. Kako naglašava Nevena Zdravković direktorka vrtića u finansijski plan za sledeću godinu biće ubačena i ta stavka kako bi i dvorište dobilo novi izgled.
Što se tiče dogradnje vrtića lokalna samouprava je voljna da nam pomogne, naglašava Zdravkovićeva „Sa lokalnom samoupravom imamo izuzetnu saradnju i imamo obećanje da će nam pomoći da se realizuje i projekat dogradnje vrtića kako  bi mogli da smestimo svu decu sa liste čekanja. Lista čekanja postoji i dogradnjom bi se rešio taj problem jer roditelji upisuju decu još dok su bebe kako bi došli na red da se upišu u jaslenu grupu kada napune dve godine. Mi se uvek trudimo da izađemo u susret svima, pogotovu u slučajevima gde su oba roditelja zaposlena“ podvlači Zdravkovićeva.

vrtic-002 vrtic-003

Što se tiče početka nove školske godine sve ide po planu. U jaslenoj grupi ima 22 mališana na adaptaciji, a i sve ostale grupe su kompletno popunjene. Pripremne predškolske grupe kao i 4 mešovite grupe u izdvojenim odeljenjima su takođe sa dovoljnim brojem dece.