Leskovac Sport Vesti

Uskoro u Leskovcu počinje sa radom škola sporta i rekreacije RISUM

Uskoro u Leskovcu kreće sa radom škola sporta i rekreacije. Program škole sporta RISUM namenjen je deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta (3-11 godina).

Leskovac – Program omogućuje da deca steknu znanja iz oblasti sporta (učenje tehnika, osnove taktike i pravila sportova obuhvaćenih programom) i da, pritom, što bolje razviju motoričke sposobnosti (stvaranje široke, stabilne motoričke baze za dalju sportsku specijalizaciju).
Treninzi u sportskoj sali
Osnovni deo programa škole sporta RISUM se sprovodi kroz treninge u sali. U radu, na ovim treninzima, sprovodi se obučavanje elemenata atletike, gimnastike, košarke, fudbala, odbojke, rukometa i borilačkih veština. Takođe, na svakom treningu se koriste raznovrsne elementarne igre, kao i vežbe jačanja posturalne muskulature (koja je danas vrlo slaba kod dece, što ima za posledicu često javljanje telesnih deformiteta).
Treninzi na bazenu
Sportski klub RISUM organizuje i obuku plivanja za polaznike svoje škole sporta. Reč je o treninzima sportskog plivanja, na različitim nivoima plivačkog znanja (od nivoa neplivača do savladavanja četiri stila plivanja). Treninzi se sprovode u bazenima namenjenim sportskom plivanju, sa adekvatnim uslovima za uspešnu realizaciju.
Treninzi u prirodi
Uz treninge u sali koji se sprovode radnim danima, svake subote biće organizovani treninzi u prirodi. Treninzi u prirodi praktikuju se jer je to izuzetno važan deo trenažnog procesa, sportskog obrazovanja i zdravog razvoja uopšte. Rad sa grupom rekreativaca biće odvojen od rada sa decom. Sa grupom rekreativaca radiće se na podizanju fizičke forme, pravilnom disanju i trošenju negativne energije, kroz sistem fitnes vežbanja, pravilnog zagrevanja tela, vežbi oblikovanja tela i vežbi istezanja i relaksacije mišića.
Sa decom i rekreativcima radiće treneri prof. Vladimir Šiškin, profesor fizičke kulture i Miljan Durković, budući profesor fizičke kulture.