Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Uskršnja radost u školi Vuk Karadžić

U susret jednom od najvećih hrišćanskih praznika, Uskrsu, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Lebanu, odžana je priredba i likovna radionica u kojima su učestvovali učenici od prvog do četvrtog razreda.

Učitelji koji su pripremali program odgovorili su na, deci razumljiv način, zašto se obeležava Uskrs, prikazani su običaji vezani za ovaj dan a hor „Leptirići“ izveo je pesme“Tebe pojem“, „Uskršnje jutro“ i „Ljudi likujte“.

Publika, učenici i roditelji, pažljivo su pratili program i aplauzom nagradili svoje drugare. Rečima svih učesnika „Slava ti Bože, sve ti se može, Hristos voskrese, radost donese!“ završen je program i prešlo se na sledeću zaplaniranu, kreativnu aktivnost. Ove godine učitelji su se dogovorili da primenom raznovrsnih likovnih tehnika deca iskažu svoje umeće i znanje na likovnim radovima.

 

 

Prvi razred je bio na sigurnom polju drvenih bojica, drugi se dokazao kolažom od papira, treći razred se uspešno oprobao u kolažu vunicom a četvrti razred je imao zadatak da kroz tehniku tempera osmisli i odgovarajuću poruku namenjenu prazniku, deci, ljudskim vrlinama i svemu pozitivnom što se razvija u detinjstvu.

 

 

Deca su kroz ovu radionicu uživala družeći se, radeći najbolje što mogu bez obzira što je cela aktivnost imala takmičarski karakter. Završene radove procenio je nastavnik likovne kulture i odabrao koji će biti nagrađeni. I ponovo se začuo aplauz za male kreativce dok je osmeh igrao na svim dečjim licima. Radni dan se završio podelom poklona, čestitanjem i likovnom izložbom radova.

 

 

 

 

 

Obeležavanjem predstojećih Uskršnjh praznika učenici i učitelji Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Lebana su još jedanput pokazali da se na putu obrazovanja i vaspitanja neguju i poštuju vera, tradicija i običaji kao neodvojivi deo našeg života.