Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Uspešna akcija davanja krvi u Lebanu

Crveni krst Lebane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Niš sproveo je akciju dobrovoljnog davanja krvi u Lebanu. Akcija davanja krvi je održana u prostorijama Gimnazije-Tehničke škole, a davaoci su se i ovoga puta odazvali u velikom broju.

Pregledano je 56 dobrovoljnih davalaca krvi, odbijeno je, iz zdravstvenih razloga, 6 davalaca a njih 50 je dalo krv. Na ovoj akciji je među davaocima krvi bilo i žena.

„Poznato je da je ova letnja akcija davanja krvi, može se reći, jedna od važnijih u celoj godini, jer je krv u letnjim mesecima najpotrebnija. Dobrovoljni davaoci krvi u letnjim mesecima manje dolaze na akcije da daju krv zbog godišnjih odmora i sezonskih radova, a krv se mnogo više troši zbog učestalijih saobraćajnih udesa. Zbog toga ovako veliki odziv naših davalaca još više raduje“ – rekao je sekretar Cvenog krsta Lebane, Slaviša Stevanović zahvalivši se svi dobrovoljnim davaocima.

Inače, poruka svih dobrovoljnih davaoca krvi u Lebanu glasila je: „Odvojite malo vremena da date krv, humanost se podrazumeva, a u čovekovoj prirodi je da pomaže drugom“.

 

(Info centar juga)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.