Jug Srbije Pirot Vesti

Uz podršku EU i Švajcarske počelo renoviranje Doma kulture u Babušnici

U Babušnici su počeli radovi na sanaciji fasade i zameni stolarije zgrade Doma kulture čime će se značajno unaprediti energetska efikasnost objekta као i uslovi za rad ove i drugih opštinskih ustanova koje se nalaze u sastavu iste zgrade – Narodne biblioteke, Turističke organizacije Opštine i Mesne zajednice.

Оvaj projekat za koji su Evropska unija i Vlada Švajcarske, preko razvojnog programa Evropski PROGRES, opredelile 100.000 evra, a opština Babušnica 11.630 evra, doprineće tako očuvanju životne sredine, smanjenju potrošnje električne energije, dok će renovirani prostor otvoriti mogućnost za unapređenje kulturnog života stanovništa.

Tokom i nakon realizacije projekta vodiće se računa o principima dobrog upravljanja te će opština Babušnica izraditi program energetske efikasnosti i formiraće komisiju za monitoring i evaluaciju programa.

Kako je predviđeno radovi bi trebalo da budu završeni u roku od mesec dana, a izvođač radova je građevinska firma KIMTIM iz Pirota koja je izabrana na tenderu koji je raspisala opština Babušnica.