Društvo Lebane Leskovac Medveđa Sport Vesti

V Okružne sportske igre prosvetnih radnika

U subotu 7. maja na terenima SRC „Dubočica“ u Leskovcu održaće se PETE OKRUŽNE SPORTSKE IGRE prosvetnih radnika sa teritorije Jablaničkog okruga. Ove sportske susrete organizuje RC Leskovac SOS. Igre su raspisane u martu, rok za prijavu ekipa istekao je 15. aprila a Organizacioni odbor je žrebanje izvršio 22. aprila. Nakon prijave ustanovljeno je da će na igrama učestvovati zaposleni iz ukupno 28 ustanova iz kojih je za ekipne i pojedinačne sportove prijavljeno 216 takmičara.

Ove godine, sistem takmičenja je promenjen u odnosu na prethodni period, jer su bodovanje i Pravila usklađena sa onim na republičkom nivou. Dakle, učesnici igara će se takmičiti u 9 sportova u muškoj i ženskoj konkurenciji posebno. Organizacioni odbor je pripremio odlične uslove za sportsko druženje takmičara i navijača. Takmičenja će se odvijati na unutrašnjim i spoljnim terenima SRC „Dubočica“, uz ozvučenje, muziku i osveženje. Tenis će se igrati na terenima na Hisaru a šah u prostorijama RC Leskovac SOS.

Otvaranje Sportskih igara predviđeno je za 8:30 ispred SRC „Dubočica“, gde je mesto okupljanja svih takmičara. Vođe ekipa dobiće potrebna uputstva, a članovi Organizacionog odbora igara vodiće računa da se takmičenja odvijaju po planu. Prva takmičenja počinju u 9 sati. Dodela pehara i priznanja predviđena je za 10. jun na Svečanosti povodom završetka nastavne godine u hotelu „Bavka“.

V SPORTSKE IGRE raspored takmičenja

– Otvaranje igara je u 8.30, a raspored takmičenja je sledeći:

1. Mali fudbal u 9.00 sati u velikoj sali,
2. Odbojka u 14.00 sati u malaoj sali,
3. Basket u 10.00 sati na terenima pored hale (ukoliko pada kiša basket se igra u 9.00, 8. maja u maloj sali),
4. Stoni tenis u10.00 sati u sali za stoni tenis,
5. Plivanje  u 13.30 sati na bazenima u SRC Dubočica,
6. Kuglanje  u14.30 sati u kuglani,
7. Pikado u 15.00 sati u hodnik pored kuglane,
8. Tenis u 10.00 na terenima na hisaru,
9. Šah u 11.00 sati u prostorijama sindikata.

BODOVANjE EKIPA:

EKIPNO :

1. mesto – 15 bodova
2. mesto – 12 bodova
3. mesto – 10 bodova
4. mesto – 7 bodova

POJEDINAČNO :

1. mesto – 12 bodova
2. mesto – 10 bodova
3. mesto – 7 bodova
4. mesto – 5 bodova

Na ovim sportskim igrama pored škola iz Leskovca učešće su uzeli i prosvetari iz lebanskih osnovnih i srednjih škola, kao i prosvetari iz osnovnih i srednjih škola iz opštine Medveđa.