COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Vakcinacija bez zakazivanja u Leskovcu teče bez problema

Danas je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sa saradnicima obišao vakcinalni punkt u Belanovcu, jedno od 37 mesta na kojima svi građani mogu slobodno da se vakcinišu.

Zamenica gradonačelnika dr Ana Janković Stojanović tom prilikom istakla je da vakcinacija teče bez problema.

„Našim sugrađanima su na raspolaganju četiri vakcine Fazjer, Astra Zeneka, Sputnjik i Sinofarm vakcina koja je u Leskovac stigla u količini od 12 hiljada doza. Što se tiče Astra Zeneke i Sputnjika one su dostupne samo u hali Partizan, Fajzer u hali Partizan i domovima zdravlja u Grdelici i Vučju, a Sinofarm je dostupna na svih 37 punktova širom teritorije Leskovca.“

„Na teritoriji našeg grada prvu dozu vakcine primilo je 52.459 lica, a drugu 22.680 što je 16,89%. Važno je naglasiti da ovaj procenat i dalje nije zadovoljavajući i da je potrebno da se što veći procenat odraslog stanovništva vakciniše kako bi smo ostvarili kolektivni imunitet i time što pre izašli iz pandemijske krize i poboljšali epidemijsku sliku,“ – dodala je zamenica i uputila apel svim sugrađanima da se vakcinišu i i time sačuvaju sebe, svoje roditelje, braću, sestre, supružnike i čitavo stanovništvo.

Član Gradskog veća dr Aleksandra Milovanović takođe je uputila apel svima da iskorite privilegiju koju imaju – vakcinaciju bez zakazivanja, da izaberu između 4 vakcina, na 37 lokacija i da se vakcinišu i dodala da su danas drugu dozu vakcine Sinofarm primile Aleksandra Stojanović, PR gradonačelnika, i mr Brankica Stamenković, član Gradskog veća, i da je time kompletno završena vakcinacija čitavog Kabineta gradonačelnika Leskovca.

Članovi Kabineta, Stojanovićeva i Stamenkovićeva, ukazale su na važnost i bezbednost vakcinacije i dodale da su i prvu dozu, kao i drugu, primile bez ikakvih problema, da ih ni u narednom periodu ne očekuju.

Dr Časlav Nedeljković, pomoćnik direktora Doma zdravlja, istakao je da se gužve u kovid ambulantama smanjuju i apelovao na građane da se tokom predstojećih praznika ne okupljaju, da izbegavaju kontakte i da se drže svih propisanih mera.

O stanju u bolnici govorio je direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević koji je kazao da odeljenje urologije više nije u kovid sistemu, da se obavljaju samo hitne operacije i savetovao svima da i nakon druge doze vakcine građani vode računa još mesec dana, da nose maske i drže distancu, jer zbog nepažnje ugoržavaju sopstveni život, ali i živote najbližih.

infocentarjug.rs