Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Vatrogasci i stomatolog u PU „Mladost“

Već tradicionalno dugi niz godina u nazad jednom godišnje vatrogasna jedinica iz Medveđe poseti PU „Mladost“ gde deci prezentuje neke osnovne mere zaštite od požara.
Deca su vrlo uzbuđeno pratila pokaznu vežbu vatrogasne službe iz Medveđe, a kako nam je rekla direktorka PU „Mladost“ Dobrila Andrejević vatrogasci svake godine odrade vežbu u vrtiću koja se pokazala veoma korisnom i edukativnom za najmlađu populaciju.
„Deca u tom uzrastu zaista lepo zapamte sve što im pokažu vatrogasci. Kada vatrogasci kasnije posećuju školu, deca koja su išla u vrtić i koja su već videla vežbu, mnogo toga već znaju jer su lepo zapamtila sve što su videla u vrtiću“ kaže direktorka Dobrila Andrejević i dodaje da je saradnja sa svim javnim ustanovama u Medveđi veoma dobra na obostrano zadovoljstvo.

  

  

Pored vatrogasaca Stomatološka služba iz Doma zdravlja u Medveđi, održala je preventivni kontrolni pregled u vrtiću, a toga dana su deca mogla da se upoznavaju i sa dečijim stomatologom. Po završetku pregleda, održano je predavanje u starijim grupama u vrtiću, gde su deca mogla da čuju kako se pravilno peru zubi i uopšte na koji način pravilno održavati higijenu usta i zuba.