Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Vatrogasci u Lebanu dobili novo vatrogasno vozilo

Vatrogasna jedinica u Lebanu dobila je novo vatrogasno vozilo, čija je vrednost 220 hiljada evra a zahvaljujući Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vladi Republike Srbije.

„Kao što smo juče imali priliku da vidimo Vlada Republike Srbije obezbedila je 119 vozila, gde su ponovo četiri vatrogasno spasilačka vozila dodeljena na teritoriji Srbije ali sa ponosom mogu da kažem i da se pohvalim da je Vatrogasna jedinica u opštini Lebane prva u Jablaničkom okrugu dobila novo vozilo. U predhodnom periodu Vatrogasna jedinica u Lebanu dobila je pomoć od lokalne samouprave u vidu opreme a u narednom periodu za ovo vozilo opština Lebane izdvojiće novčana sredstva za  izgradnju garaže, kako bi novo vozilo bilo obezbeđeno i čuvano u uslovima koji su neophodni“ – kazao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

Vatrogasno vozilo sa opremom koje je dopremljeno u Vatrogasnu jedinicu u Lebanu dokazuje nastojanja Ministarstva unutrašnjih poslova da se i u lokalnim samoupravama modernizuje celokupan sistem bezbednosti i zaštite, kako ljudi , tako i materijalnih dobara.

 

Kako naglašava načelnik Sektora za vanredne situacije Jablaničkog okruga Ivica Ranđelović na ovaj način Leskovac je tokom 2019. dobio 3 vatrogasna kamiona, a ovo je četvrto vozilo koje je stiglo u Jablanički okrug.

„Moram da kažem da su iza nas teški periodi. Bilo je dosta problema sa starom opremom i nismo imali vozila. Sada je situacija mnogo bolja, ujedno bih najavio da ovo nije kraj sa kapitalnim projektima. Vlada Republike Srbije donela je čvrstu odluku da izvrši ozbiljno opremanje pripadnika Sektora za vanredne situacije tako da u narednom periodu očekujemo još veći boljitak. Zahvalio bih se ovom prilikom predsedniku opštine Ivanu Bogdanoviću na saradnji a pre svega na pomoći i podršci koju imamo od strane lokalne samouprave“ – kazao je načelnik Sektora za vanredne situacije Jablaničkog okruga Ivica Ranđelović.

 

Info centar juga