Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Vatrogasna služba u Lebanu dobila novu opremu, a do kraja godine dobija i nove prostorije

Štab za vanredne situacije opštine Lebane obezbedio je i dao na korišćenje novu opremu za gašenje požara vatrogasnoj jedinici u Lebanu i to pet novih naprtnjača za gašenje požara na otvorenom prostoru i jednu univerzalnu mlaznicu za gašenje požara.

Novu opremu vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Lebanu danas je uručio predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, koji je sa svojim saradnicima i obišao ovu jedinicu.

„Vrednost ove opreme koju je štab za vanredne situacije obezebdio za vatrogasnu jedinicu je oko 80.000 dinara. To im je u ovom momentu bilo neophodno, a svakako ćemo se u narednom periodu potruditi da koliko smo u mogućnosti pomegnemo rad ove jedinice“ rekao je Ivan Bogdanović.

  

Bogdanović je dodao da će ova jedinica do kraja godine dobiti i nove radne prostorije jer zadnjih godina ova jedinica, koja je od nadležnih u okrugu ocenjena kao jedna od boljih, nema osnovne uslove za rad.

„Projekat za dogradnju prostorija za vatrogasno-spasilačku jedinicu u Lebanu je završen, u toku je postupak javne nabavke i nadam se da će uskoro krenuti i realizacija. Ako sve ide po planu pre zime će vatrogasna jedinica u Lebanu dobiti novi objekat“ naglasio je Bogdanović.

  

Ivica Ranđelović, načelnik odelenja za vanredne situacije u Leskovcu zahvalio se opštini Lebane i Štabu za vanredne situacije na novoj opremi koja im je data na korišćenje i istakao da mu je drago što su prepoznate potrebe vatrogasne jedinice u Lebanu i što je na ovaj način povećana bezbednost građana.

„Naprtnajče koje se pune vodom koriste se za gašenje požara na otvorenom prostoru, a univerzalna mlaznica koristi se za gašenje požara vatrogasnim vozilom na građevinskim objektima. Naša saradnja je odlična i nadam se da ćemo u budućnosti još bolje sarađivati“ istakao je Ranđelović.

On je dodao da  odeljenje u Lebanu, koje broji 9 vatrogasaca, ima odličan sastav, odličnog komandira i imaju sjajne rezultate.

„Jedinica u Lebanu je jedna od boljih vatrogasnih jedinica koja kao i druge jedinice u okrugu ima manjih problema sa opremom, ali se uvek trudimo da te probleme prevaziđemo. Pomaže na nam MUP, nešto raspoređujemo iz drugih jedinica, a nešto nam kao što je danas slučaj pomaže i lokalna smouprava tako da smo uvek spremni da odgovorimo na sva iskušenja.“  zaključio je Ivica Ranđelović.

 

  

Lebanski vatrogasci raspolažu sa dva vatrogasna vozila i jednim terenskim vozilom, što je kako kažu u ovoj službi zadovoljavajuće, ali svakako još jedno vatrogasno i jedno terensko vozilo bi im doborodošlo jer što je veći broj vozila i opreme lakše je da se obavljaju svi zadaci koji se nameću ističu vatrogasci.