Leskovac Vesti

Veća kontrola sportskih klubova

U sali Skupštine grada danas je održan radni sastanak predstavnika lokalne samouprave i sportskih klubova i organizacija sa područja našeg grada.

Leskovac – Na sastanku je bilo reči o načinima finansiranja sportskih klubova, koji najveći deo sredstava dobijaju preko konkursa za projekte u oblasti sporta. Grad Leskovac svake godine izdvaja sve više novca za ove namene, pa je u 2016. godini iz budžeta grada za pomoć sportskim klubovima izdvojeno 58,5 miliona dinara, od čega je za projekatno finansiranje opredeljeno 46 miliona, dodatnih 9 miliona za naknade prevoza, a još 3,5 miliona za nabavku sportske opreme i rekvizita.
Klubovi Leskovac 01 Klubovi Leskovac 02
Predstavnici lokalne samouprave istakli su da je neophodno da postoji javni uvid o načinu trošenja sredstava koje ovih klubovi dobijaju iz budžeta grada, pa će biti ustanovljena praksa da se po realizaciji projekata Gradskom veću dostave izveštaji o utrošku dobijenih sredstava.
„U narednom periodu uspostavićemo praksu kojom ćemo obavezati sve sportske klubove, za koje se iz gradskog budžeta izdvaja preko 500.000 dinara godišnje, da izveštaje o trošenju tih sredstava dostavljaju Gradskom veću. Takođe bih svim klubovima preporučio da svoje budžete planiraju pametno i da njima obuhvate sve svoje predviđene aktivnosti a mi ćemo se sa naše strane potruditi da im maksimalno izađemo u susret“, kazao je danas gradonačelnik Goran Cvetanović u svom obraćanju predstavnicima sportskih klubova.

Klubovi Leskovac 04 Klubovi Leskovac 05

U planu je takođe sprovođenje monitoringa svih sportskih objekata na području našeg grada sa imovinskom kartom i tehničkim karakteristikama kako bi se stekao uvid u njihovo postojeće stanje i odredili titulari tamo gde je potrebno.