Lebane Medveđa Sijarinska banja Vesti

Veče TO opštine Lebane na Gejzerskim noćima

Treće veče 19. Gejzerskih noći bilo je posvećeno opštini Lebane.

Sijarinska banja – Večeras na Gejzerskim noćima u Sijarinskoj banji predstavila se Turistička organizacija opštine Lebane. Lebančani su prirpemili bogat program u kome su učestvovali mladi volonteri TO Lebane, kao i deca iz KUD „Jablaničko kolo“.

Gejzerske noci 3 009 Gejzerske noci 3 006 Gejzerske noci 3 002

Program je otvorilo KUD „Jablaničko kolo“ Igrama iz Levča i igrama iz okoline Bele Palanke „Vrti oro“. Potom je učenica Gimnazije iz Lebana Anastasija Stojanović govorila monolog „Molitva“.
Gejzerske noci 3 001
Program je nastavljen izlaganjem arheologa Vujadina Ivaniševića i prikazivanjem filma o arheološkom lokalitetu Caričin Grad, posle čega su Nastasja Perić i Radovan Marčić govorili tekst „Legenda o Caričinom gradu“. Predstavljanje Lebana završeno je koreografijama KUD-a „Jablaničko kolo“ i to Ciganskim igrama iz Vojvodine i igrama iz okoline Kosovske Kamenice „Bostan sade mome Krivorečke“. Izvođenjem izvornih pesama veče su dodatno upriličile Nina Anđelković i Ljubica Stanković.

 

 

 

Gejzerske noci 3 008 Gejzerske noci 3 007 Gejzerske noci 3 003

Direktor TO Lebana Bojan Jović primio je plaketu za doprinos unapređenju manifestacije Gejzerske noći 2016. Plaketu je Joviću uručio Rade Savić, predstavnik organizatora manifestacije.

Gejzerske noci 3 005