Leskovac Vesti

Večeras počinje Roštiljijada

Koncertom pop zvezde EX Jugoslavije Nede Ukraden, večeras zvanično počinje 27. leskovačka Roštiljijada. 

Leskovac – Tokom 7 dana trajanja manifestacije veliki broj gostiju Roštiljijade moći će da proba specijalitete sa roštilja na nekom od tridesetak štandova duž centralne gradske ulice. 
U večernjim satima na centralnoj bini organizatori su se potrudili da gosti Leksovca, pored specijaliteta sa roštilja, uživaju i u bogatom zabavnom programu. Te će se tako na sceni smenjivati trubački orkestri, Kulturno umetnička društva, pop, rok i folk izvođaći. Kompletan progrma ovoogidšnje Roštiljijade možete pogledati ovde.
Roštiljijadu će pratiti i bogat prateći program, te će se tako organizovati i takmičenje za pravljenje najveće pljeskavice na svetu, potom pravljenje najveće pljeskavice iz ruke, kao i takmičenje majstora roštilja.
Izmenjen režim saobraćaja u Leskovcu
Zbog održavanja manifestacije „Roštiljijada 2016“, a na osnovu Rešenja o privremenoj izmeni režima saobraćaja, doći će do potpunog zatvaranja saobraćaja na delu ulice Bulevar oslobođenja u centru Leskovca, na državnom putu I „b“ reda broj 39 (nekada magistralni put M-9, na deonici broj 1426 od km 307+800 do km 308+500) sa stacionažama od km 68+900 do km 69+550 i to od raskrsnice ulice Bulevar oslobođenja sa ulicama Nikole Skobaljića i Cara Lazara (kod Tehnološkog fakulteta), do raskrsnice Bulevara oslobođenja sa ulicom Ivana Milutinovića (kod mosta na reci Veternici) u periodu od 27.08.2016. godine u 16:00 h do 05.09.2016. godine u 16:00 h. 
Autobuska stajališta zvana „Jugoplastika“ i „Robna kuća“ privremeno se stavljaju van upotrebe za vreme trajanja ove manifestacije, a zameniće ih postojeća stajališta zvana Tri šešira, Pošta i Dom partizana. Javni autobuski prevoz za pravce prema : Lebanu, Bojniku i Vučju će se odvijati na sledećoj relaciji: JP „GAS“ – ulicom 28. Marta – Bulevarom Nikole Pašića – ulicom I Južnomoravske brigade.
Javni autobuski prevoz za pravce prema Pečenjevcu, a imajući u vidu da se mora koristiti autobusko stajalište zvano „Suva reka“, odvijaće se na sledećoj relaciji: JP „GAS“ – ulicom Kralja Petra I – Mlinskom ulicom – ulicom Pana Đukića – ulicom Dr Jovana Kašikovića – Svetoilijskom ulicom – ulicom I Južnomoravske brigade.
Saobraćaj će se u ovom periodu odvijati prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i po regulisanim alternativnim pravcima, kaže se u saopštenju TOL-a.
Roštiljijada se održava pod pokroviteljstvom i finansijskom pomoći grada Leskovca i Ministarstva turizma.