Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Veliki broj posetilaca prošetalo danas ulicom dobre volje

01Danas je na trgu u Medveđi održana druga po redu manifestacija „Ulica dobre volje“. Učenici Osnovne škole „Gornja Jablanica“ i deca iz Predškolske ustanove „Mladost“ iz Medveđe, priredili su prodajnu izložbu svojih ručnih radova, sa koje je sav prihod upućen porodici čija deca pohađaju školu „Gornja Jablanica“.

Mališani su u svoje radove utkali puno mašte, ljubavi i kreativnosti te je stoga svaki suvenir originalan i unikatan. Svaki prolaznik koji je danas prošetao kroz Ulicu dobre volje u Medveđi, izašao je sa po nekim kupljenim suvenirom, a ponuda je zaista bila raznovrsna te su Medveđani po veoma lepom danu prošetali kroz Ulicu dobre volje i po simboličnim cenama pazarili suvenire i na taj način pomogli porodici kojoj je pomoć potrebna.
Kako je za Info centar juga rekla Slavica Đonić, direktorka OŠ „Gornja Jablanica“, druga po redu manifestacija je protekla veoma uspešno. Ona je kazala da je prošlogodišnja prva po redu Ulica dobre volje protekla odlično te su se i ove godine odlučili da organizuju manifestaciju.
„Ovim putem želim da se zahvalim svoj deci koja su učestvovala u izradi predmeta i što su pokazali svoju kreativnost na najlepši način. Zahvaljujem se i svim nastavnicima i roditeljima koji su uzeli aktivno učešće i pomagali deci prilikom izrade predmeta. Sav prikupljen novac doniraćemo porodici sa više dece kojoj je ta pomoć neophodna“ kazala je za naš portal Slavica Đonić, direktorka škole Gornja Jablanica u Medveđi koja je izrazila nadu da će manifestacija postati tradicionalna.
Ona je dodala da su podršku dobili i od kolega iz PU „Mladost“ iz Medveđe čiji su vaspitači i deca uzeli učešće u ovoj humanitarnoj manifestaciji i takođe izradili suvenire.
Veliku podršku dobili su i od lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine dr Nebojšom Arsićem i načelnicom Opštinske uprave Svetlanom Todorović.
„Veoma sam ponosan na svu decu i koletktiv škole Gornja Jablanica što su po drugi put organizovali Ulicu dobre volje i još jednom pokazali svoju humanost“ istakao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.
Oni su sa svojim gostima iz bugarske opštine Kozloduj, kmeticom Marinelom Nikolovom i Draganom Čukalovićem, zamenikom kmetice i koordinatorom IPA projekta prekogranične saradnje između opština Medveđa i bugarske opštine Kozloduj, prošetali kroz Ulicu dobre volje i pazarili izložene predmete.
Članice Kulturno-umetničkog društva „Vez“ iz Medveđe, gostima iz Bugarske, predstavnicima opštinske uprave i okupljenim građanima priredile su kraći kulturno-umetnički program.
Kako je danas izgledala Ulica dobre volje u Medveđi pogledajte u našoj foto galeriji.