Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija

Veliko osvećenje hrama Svetog Simeona Stolpnika u selu Plavce

U nedelju, 17. oktobra 2021. godine, NJegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije izvršio je čin velikog osvećenja hrama Sv. Simeona Stolpnika u selu Plavce, odsluživši u nastavku i Svetu Arhijerejsku Liturgiju, prvu u novoosvećenom hramu. Takođe, osvećene su i prostorije novog konaka.

Preosvećenom Episkopu sasluživali su sveštenici područnog Arhijerejskog namesništva jablaničkog – jerej Ivan Marković, Arhijerejski namesnik jablanički, jerej Danilo Nikolić, nadležni paroh bojnički, jerej Aleksandar Nikolić, paroh drugi lebanski, jerej Goran Korda, paroh drugi bošnjački, protođakon Đorđe Filipović i đakon Predrag Piperski. Za pevnicom su bili učenici niške Bogoslovije i lokalno sveštenstvo.

 

Na početku Svete Liturgije, jerej Danilo Nikolić, nadležni paroh, nagrađen je činom protojereja, dok su na kraju ovog evharistijskog sabranja podeljene gramate velikim dobrotvorima ove svetinje.

Gramate je NJegovo Preosveštenstvo uručio predsedniku opštine Bojnik Nebojši Nenadovići, Žarku Steviću iz Beograda, LJubiši Zlatkoviću iz Plavca, Miletu Aranđeloviću iz Plavca, Novici Steviću iz Beograda, Radomiru Stevanoviću iz Plavca, Stanimiru Nedeljkoviću iz Plavca, Draganu Iliću iz Plavca, Dejanu Glišiću iz Plavca, Miri Petrović iz Plavca, LJubiši Steviću iz Plavca i Dragomiru Iliću iz Leskovca.

 

Eparhija niška