Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Veroučitelj Dalibor Cvetković organizovao humanitarnu akciju za višedetnu porodicu iz okoline Medveđa

Porodica Stefanović iz okoline Medveđe uprkos teškim uslovima života, slovi za jednu od bogatijih porodica u ovom kraju. Njihovo bogatstvo su deca i to njih osmoro. Ipak, ovoj porodici potrebna je pomoć svih nas. Kako školarci u ovoj porodici pohađaju časove veronauke u OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi, da im je svaka pomoć potrebna primetio je i veroučitelj u ovoj školi, Dalibor Cvetković.

Cvetković je u saradnji sa psihologom škole u Medveđi, Jelenom Filipović i veroučiteljicom Danijelom Mihajlović, koja predaje veronauku u OŠ „Bora Stanković“ u Guberevcu organizovao humanitarnu akciju za pomoć ovoj porodici. Porodica Đorđević je dobila dečiju sobu (ugaonu garnituru i tepih), dečja kolica, garderobu i druge stvari potrebne jednoj porodici sa mnogo dece.

„Zahvaljujem se svojoj kolegenici Danijeli kao i Jeleni jer bez njih ne bih sproveo uspešno ovu akciju. Zaista mi je drago što smo pomogli ovoj divnoj porodici, jer su Stefanovići primer da ne mora sve biti idealno da bi porodica bila velika. Oni već imaju čitavo bogatstvo, a mi smo tu samo da pomognemo koliko možemo“, kaže Dalibor Cvetković.

Majci osmoro dece, Jasmini Stefanović, ova pomoć puno znači i kako sama kaževeliku zahvalnost duguje Daliboru Cvetkoviću jer im pomoć zaista znači.

„Svet bi bio zaista bolji da je više ljudi poput njega“, ističe Jasmina.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije, već je pomagao ovu porodicu, Eparhija niška izgradila je sprat kuće ovoj porodici i obezbedila PVC stolariju.

Ukoliko ste u prilici da pomognete ovoj porodici i želite da to učinite, obratite se rukovodstvu OŠ ,,Gornja Jablanica“ u Medveđi ili kontaktirajte veroučitelja ove škole gospodina Dalibora Cvetkovića.

 

Info centar juga