Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Sport Srbija Vesti

Viktor Jelenić: Nadamo se da ćemo oživeti vaterpolo sport u Medveđi

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić posetio je danas Medveđu i Sijarinsku Banju. Cilj ove posete je popularizacija sporta, a posebno vaterpola za šta u Sijarinskoj Banji postoje uslov , s obzirom na olimpijski bazen koji je na raspolaganju i sve veće interesovanje mladih za bavljenje ovim, ali i drugim plivačkim sportovima.

Ovom prilikom predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić poklonio je lokalnoj samoupravi i dva gola koja će upotpuniti bazen u Sijarinskoj Banji.

„Došli smo ovde da promovišemo vaterpolo, doneli smo dva gola, to je poklon Vaterpolo saveza, tako da se nadamo da ćemo i ovde da oživimo centar za vaterpolo Srbije“, kazao je Jelenić.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić zahvalio je Vaterpolo savezu Srbije, odnosno njegovom predsedniku Viktoru Jeleniću na donaciji dva gola za bazen u Sijarinskoj Banji i dodao da će ovo doprineti omasovljenju ovog sporta.

„U Medveđi već postoji interesovanje naše dece i omladine za vaterpolo sport. U ovoj godini opština Medveđa izdvojila je 15 miliona dinara za sport, kao nikada do sada, a plan nam je da u budžetu za narednu godinu izdvojimo još više sredstava“- kazao je Arsić.

Kako je zaključeno sportski potencijali Medveđe su veliki, a ova poseta doprineće daljem omasovljenju vaterpola i ostalih plivačkih sportova.

(Info centar juga)