Leskovac Vesti

Vip 4G LTE mreža za brzi prenos podataka dostupna u Leskovcu

Nakon što je Vip u aprilu prošle godine prvi uveo mobilnu mrežu najnovije četvrte generacije, 4G LTE mreža na raspolaganju je korisnicima i u Leskovcu.

Leskovac –  Vip 4G LTE signal u Leskovcu u ovom trenutku pokriva naselja Centar, Dubočica, Hisar, Bolestija, Rupe, Zele Veljković, naselje Čifluk Mira i naselje Solidarnost, a do kraja godine biće pokrivena i dodatna područja u ovom gradu, saopšteno je iz kompanije VIP mobile.
„Vip mobile stalno ulaže u svoju mrežu i tehnologiju kako bismo obezbedili bolji kvalitet postojećih usluga i unapredili iskustvo u korišćenju mobilnih uređaja. Samo tokom prošle godine uložili smo preko 75 miliona evra u razvoj 4G mreže najnovije generacije i unapređenje postojeće mreže širom Srbije. U 2016. godini planiramo da investiramo u sveobuhvatno širenje 4G mreže koja će omogućiti brz i pouzdan mobilni širokopojasni internet za 75% stanovništva, u više od 70 manjih i većih gradova Srbije’’, ističe Natali Delić, CTO kompanije Vip mobile.
Vip 4G LTE u LeskovcuPored Leskovca, do kraja godine brza 4G mreža stiže i u Nišavski, Toplički, Jablanički, Pirotski i Pčinjski okrug i to gradove Aleksinac, Vranje, Pirot, Prokuplje, Surdulicu i Vlasotince.
4G mreža omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje on-line sadržaja. Prosečne brzine za su između 40 i 60 Mbps, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže. Tako korisnici stiču utisak praktično trenutnog pristupa internetu i preuzimanja velikih i zahtevnih aplikacija, gledanja i deljenja HD i Full HD video materijala.
Prelazak na Vip 4G mrežu je jednostavan, neophodno je da korisnik ima odgovarajuću postpejd tarifu i telefon, i da zameni postojeću karticu za 4G SIM karticu uz zadržavanje postojećeg broja. Vip u svojoj ponudi ima veliki izbor 4G LTE uređaja za svačiji džep, kao i NOVA tarife sa dovoljno uključenih megabajta za surf.
Više informacija o Vip 4G LTE mreži na www.vipmobile.rs, 060/1234 i u Vip centrima širom Srbije.

Vip mobile je najmlađi mobilni operater u Srbiji koji postavlja nove standarde na tržištu telekomunikacija. Zahvaljujući najsavremenijoj mrežnoj infrastrukturi, Vip korisnicima nudi širok raspon usluga iz domena mobilne komunikacije, kao i digitalnih, data i IT rešenja. Vip mobile je član Telekom Austrija Grupe.