Lebane Vesti

Više od 10 dana obrušen potporni zid na glavnom putu za Postrojenje "Grgurovce"

U selu Grgurovce, pre više od deset dana obrušio se potporni zid jednog meštanina i to na put koji vodi ka Postrojenju za preradu vode „Grgurovce“.

„Ima i više od deset dana kako se taj potporni zid obrušio, a vlasnik tog zida nema nameru to da ukloni s puta. Po selu kruži priča, da se potporni zid obrušio zbog klizišta, što naravno nije istina jer svi ovde u selu znamo da je propusta bilo još kada je zidan taj zid. Upozoravali smo ga da će do ovog doći ali je on bio suprotnog mišljenja“ – priča nam ogorčeni meštanin ali ne želi da se njegovo ime pominje.

„To je jedini put koji vodi ka Postrojenju za preradu vode i predstavlja nam veliki problem ali sam dobio informacije da je pre par dana na licu mesta bila i nadležna inspekcija i očekujem da će put biti očišćen u najskorije vreme“ – rekao je za naš portal Dejan Kostić, direktor JKP „Vodovod“.

 

Da problem bude još veći, nekoliko kuća iz ove mahale snabdevalo se vodom za piće iz bunara, koji se nalazi na samom ulazu, sa leve srane, u ovoj mahali ali tu vodu ne mogu da koriste jer se fekalije iz obližnje štale slivaju u bunar.

Bliže informacije od nadležne inspekcijske službe danas nismo mogli da dobijemo jer je bio neradan dan ali verujemo da će ovaj problem biti rešen u najskorije vreme.