Leskovac Vesti

Više od 50 građana danas na prijemu kod gradonačelnika iznelo svoje probleme

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je primao građane,koji su imali priliku da razgovaraju i iznesu svoje probleme, predloge i sugestije. I ovoga puta prijemu su prisustvovali predstavnici gradskih ustanova, institucija i službi.


Najveći deo problema zbog kojih su nam se građani danas javili usmeren je ka nerešenim imovinsko-pravnim odnosima, što uglavnom zahteva više vremena, ali smo angažovali sva nadležna lica pa očekujem da će ti procesi biti završeni u mnogo kraćem roku i rešiti probleme naših sugrađana.
„Iako smo proteklih godina uradili mnogo po pitanju rešavanja putne infrastrukture, vodovodne, kanalizacione mreže, to nažalost nije dovoljno, jer decenijama ranije nije bilo većih investicija u komunalnu infrastrukturu. Zato je i dalje veliki broj zahteva usmeren u tom pravcu“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

„I dalje je najveći problem nezapošljenost ali ono što građani moraju da znaju je, da sami moraju da se dokažu poslodavcima, da dobiju posao a na lokalnoj samoupravi je da stvori uslove kako bi potražnja za radnom snagom bila što veća. U toku prošle godine kompanija Yura je zaposlila 500 radnika, početkom godine još 200 a još 150 radnika biće zapošljeno do kraja 2017. godine. Uveliko se radi na raščišćavanju i uređenju nekadašnjeg objekta Sintetike koji ćemo ustupiti Džinsiju, što će takođe doprineti povećanju broja zaposlenih“  – istakao je gradonačelnik Leskovca dr Gran Cvetanović.

Ovom prilikom Cvetanović je kazao da je jako važno što Leskovac ima veliku podršku Vlade Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem koji je, prilikom posete Leskovcu, pregovarao sa novim investitorima kako bi se u Leskovcu otvorila još neka nova fabrika.

(ICJ)