Društvo Jug Srbije Niš Vesti

Visoka obučenost pripadnika 63. padobranskog bataljona

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici niškog 63. padobranskog bataljona, u okviru redovnih planiranih aktivnosti, izveli kondicioni marš u dužini od 20 kilometara u urbanim uslovima u rejonu grada Niša, u kome je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Marš je bio prilika da se u izazovnim vremenskim uslovima proveri nivo osposobljenosti pripadnika 63. padobranskog bataljona, a uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije.

Marš je realizovan u propisanom vremenu koje iznosi pet kilometara na čas tokom kompletne staze.

Vulin je, nakon dolaska u nišku kasarnu „Aerodrom“, koja je bila završna tačka marša, i razgovora sa pripadnicima bataljona, istakao da je 63. padobranski bataljon dostojan nastavljač tradicije slavne 63. padobranske brigade.

Danas sam imao priliku da se lično uverim u visok nivo njihove fizičke pripremljenosti, izuzetan nivo obučenosti i ono što je najvažnije i ono što odlikuje našu Vojsku – izuzetno visok moral, rešenost da se zemlja čuva i da se sprovode svi zadaci, istakao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, i u narednom periodu posebna pažnja će se usmeravati na obuku, naročito specijalnih jedinica, na povišenje nivoa fizičke pripremljenosti čitave naše vojske, kao i na dalje unapređenje njihovog materijalnog položaja.

Ministar odbrane je, nakon marša, u niškoj kasarni „Aerodrom“ obišao i spomen sobu 63. padobranske brigade, kao i spomen-obeležje posvećeno nastradalim pripadnicima u krugu te kasarne, navodi se saopštenju.